Hubert Hurkacz

Interview met Hubert Hurkacz

door Lauren Dethier

Over tennis, technologie en ontspanning

 

waterdrop®: Het is een genoegen om je vandaag bij ons te mogen verwelkomen. Laten we beginnen met je prestaties dit jaar. Je hebt veel indruk gemaakt op het tenniscircuit. Hoe blijf je gemotiveerd en hoe blijf je jezelf verbeteren?

Hubert Hurkacz: Bedankt, het is fantastisch om hier te zijn. Gemotiveerd blijven komt vanzelf als je houdt van wat je doet. Ik heb altijd een passie gehad voor tennis en de drive om me te verbeteren houdt me op de been. Elke wedstrijd is een kans om iets nieuws te leren en mezelf te testen tegen de besten. Bovendien is de steun van mijn familie en team van onschatbare waarde. Ze houden me met beide benen op de grond en gefocust op mijn doelen.

 

waterdrop®: Je staat bekend om je kalme uitstraling op het veld. Hoe houd je je rustig tijdens wedstrijden onder hoge druk?

Hubert Hurkacz: Kalm blijven is cruciaal in tennis. Ik probeer me te concentreren op mijn ademhaling en in het moment te blijven. Het is makkelijk om verstrikt te raken in de emoties van de wedstrijd, maar een heldere geest helpt me om betere beslissingen te nemen. Naast het veld geniet ik van ontspannende activiteiten zoals muziek luisteren of tijd doorbrengen met vrienden en familie, wat me helpt om in balans te blijven.

 

 

waterdrop®: Over ontspanning gesproken, wat doe je in je vrije tijd? Heb je hobby's of interesses buiten tennis?

Hubert Hurkacz: Ik vind het leuk om nieuwe gadgets te ontdekken en op de hoogte te blijven van de laatste technologische trends. Al vanaf mijn kindertijd ben ik gepassioneerd door auto's. Ik vroeg mijn moeder altijd om speelgoedautootjes en die passie is met me meegegroeid. Nu vind ik het heerlijk om op straat naar verschillende wagens te kijken en er alles over te weten te komen. Het is een geweldige manier om me te ontspannen en te genieten van iets waar ik echt in geïnteresseerd ben.

 

waterdrop®: Jouw samenwerking met waterdrop® heeft veel aandacht gekregen. Kun je ons daar meer over vertellen en waarom het belangrijk voor je is?

Hubert Hurkacz: De samenwerking met waterdrop® is fantastisch. Hydratatie is een belangrijk onderdeel van mijn routine en de producten van waterdrop® maken het gemakkelijk om gehydrateerd te blijven op een gezonde en milieuvriendelijke manier. Ik ben ook gepassioneerd door duurzaamheid en de inzet van waterdrop® om plastic afval te verminderen sluit aan bij mijn waarden. Het is een samenwerking die voor mij heel natuurlijk aanvoelt.

 

waterdrop®: Je hebt het opgenomen tegen de beste spelers ter wereld. Wat is de grootste uitdaging om op het hoogste niveau mee te draaien?

Hubert Hurkacz: De competitie is ongelooflijk zwaar. Elke wedstrijd vereist maximale inspanning en concentratie. De fysieke en mentale vereisten zijn hoog en je moet bereid zijn om je snel aan te passen aan verschillende speelstijlen en omstandigheden. Het is een uitdaging, maar het maakt de sport ook zo boeiend. Je weet nooit wat je kunt verwachten en dat houdt me gemotiveerd om mezelf te blijven pushen.

 

waterdrop®: Wat is de volgende stap in je carrière? Zijn er specifieke doelen waar je naar streeft?

Hubert Hurkacz: Ik wil altijd beter worden en hoger op de ranglijst komen. Het winnen van een Grand Slam is zeker een droom van me en daar werk ik hard aan. In de tussentijd wil ik goed blijven presteren op toernooien en mijn land met trots vertegenwoordigen. Stap voor stap komen we er wel en ondertussen gewoon genieten van de reis.

 

waterdrop®: Tot slot, heb je nog advies voor aspirant-tennissers die naar je opkijken?

Hubert Hurkacz: Mijn advies zou zijn om gepassioneerd te blijven en te genieten van het spel. Tennis kan veeleisend zijn, maar als je houdt van wat je doet, is het harde werk de moeite waard. Concentreer je elke dag op het verbeteren van je spel, blijf positief en wees niet bang om van je fouten te leren. En het belangrijkste: heb plezier en koester de momenten op de baan.

 

waterdrop®: Bedankt voor je tijd, Hubert. Het was leuk om met je te praten.

Hubert Hurkacz: Dank je! Het was me een genoegen.

 

 

Veelgestelde vragen over Hubert Hurkacz

 

Waarom wordt Hubert Hurkacz vaak “Hubi” genoemd?
“Hubi” is een liefdevolle bijnaam die is afgeleid van zijn voornaam, Hubert. In Polen is het gebruikelijk om namen op deze manier af te korten.

 

Hoe lang is Hubert Hurkacz? 
Hubert Hurkacz is 1,96 meter lang.

 

Hoe oud is Hubert Hurkacz? 
Hubert Hurkacz is geboren op 11 februari 1997, hij is dus 27 jaar oud.

 

Waar komt Hubert Hurkacz vandaan? 
Hubert Hurkacz komt uit Wrocław, Polen.